Team Retreat

+ ALS TEAMBUILDING DAGPROGRAMMA
SAMEN VERTRAGEN, VERSTILLEN, VERBINDEN

Met een team een hele dag ontspannen, offline, omringd door de geuren en kleuren van het bos of de polder, geeft ruimte. We stappen uit de constante stroom van informatie van alledag.  Als team mogen jullie even stil staan bij de behaalde successen of uitdagingen. We nemen met elkaar pauze, echte pauze. Daarbij horen stilte, wandelen, meditatie en oefeningen die ons helpen te vertragen.

Een Team Retreat is een dagprogramma, geheel of deels buiten, waarbij ontspanning en gemak centraal staan. Vanuit deze staat komen we vanzelf meer in verbinding met elkaar en verdiept de communicatie. Een kans om elkaar echt te horen en veilig vrijuit te spreken. Om als mensen samen te zijn en even van een afstand te kijken naar het werktoneel. De ervaring leert dat een dag als deze de emotionele veiligheid in een team enorm kan vergroten.

Van tevoren bespreken we de uitdagingen en wensen van het team zodat het programma hierop afgestemd kan worden. Is het een nieuw team dat elkaar beter moet leren kennen? Heeft het team bepaalde uitdagingen of spanningen? Willen jullie als team groundrules of core values definiëren?

Eventueel is er een terugkomdag mogelijk waar we reflecteren op de effecten van de inzichten die tijdens de Retreat zijn verkregen. Een dag genieten in de buitenlucht, uitrusten en ondertussen het groepsproces onderzoeken maakt een Team Retreat zowel geschikt voor een teambuilding dag als een teamcoach dag.

Locaties waar ik tot nu toe Team Retreats heb begeleid zijn:

Zwier @ Vinkeveen

Bussum Zuid met een lunch @Brambergen

Amsterdams Waterleidingduinen

info@marjoleinburgerhout.nl

06 52 62 82 55

opdrachtgevers

Hago Rail Services

CommuniKans

Erasmus Universiteit

Achmea

SITE

team retreat

Referenties

‘Om mijn nieuwe team te bedanken voor het harde werken de afgelopen maanden en tevens onze kernwaarden vast te stellen wilde ik hen graag een retraite dag aanbieden. Een dag samen zijn zonder hard te werken, plannen uit te denken, onderzoek te doen. Een dag samen zijn, lol hebben, elkaar beter leren kennen en op een ontspannen manier naar de kwaliteiten en valkuilen van ons team kijken.

Marjolein heeft op een respectvolle, uitnodigende en ontspannen manier onze hoofden in de pauze stand gekregen. De afwisseling van buiten en binnen, bewegen en verstillen, waren prettig en rustgevend. Het hele team heeft het als verfrissend, ontspannen en inspirerend ervaren.

Het ochtendprogramma was gericht op ontspanning en vertragen. We hebben genoten van de stilte wandeling in de polder en de Mindful Movement sessie. Het aandachtig bewegen op muziek heeft ons losgemaakt waardoor er veel plezier vrij kwam. Tijdens het middagprogramma hebben we zeer waardevolle inzichten opgedaan dankzij de begeleiding van Marjolein.

Ik ben teamdagen gewend waarbij het soms meer lijkt te draaien om stomme opdrachten waarbij je wordt beoordeeld door een trainer. Zoals vlotten bouwen of andere spelletjes. De teamdag die Marjolein heeft begeleid was voor mij de beste teamdag ooit!’

Prof. Michaéla Schippers, Erasmus Universiteit

——————————-

‘In een paar woorden: creatief, verrassend, ervaren vanuit een ander perspectief en comfortabel uit je comfortzone. Marjolein heeft een scherpe en aandachtige afstemming op de groep en werkt uitnodigend. Zelfs deelnemers die starten met de hakken in het zand lopen binnen no time met haar mee.’

Herman van der Wind, Communikans

——————————-

Because of Marjolein’s philosophy background and, more specific, related to the subject Ethics, I asked her to cooperate with me to organize a special day program for the members of Achmea’s Team Integrity.

Achmea, the largest insurance provider in the Netherlands, has a clear ambition: to be the most trusted insurer. This carries a responsibility that we take very seriously. Marjolein’s wise comments and educational philosophical insights during this special training, helped us to put things in perspective and to see the consequences of our views.

Marjolein is a gifted, enthusiastic and energetic individual who would certainly bring her gifts, talents and skills to any position. I believe she would be a strong asset to any position as a teacher/trainer and a very pleasant colleague to all those with whom she works.

Addy van Oort, Achmea