Marjolein

marjolein burgerhout

 

Over mij

Ik beschouw mezelf filosoof en danser. In beweging, muziek en creatief denken ben ik thuis. Ik werk als zelfstandig coach vanuit mijn praktijk aan de Herengracht in Amsterdam en als trainer binnen universiteiten, het bedrijfsleven, en bij gemeenten. Cliënten en deelnemers van trainingen geven vaak terug dat ik met mijn enthousiasme, scherpe aandacht, originaliteit en vriendelijkheid nieuwe ervaringen heb gefaciliteerd. Dat maakt me blij want ik ben fan van vernieuwing. Ik beschouw mijn werk als geslaagd wanneer cliënten zich na afloop zelfbewuster, ontspannen, geïnspireerd en sterker voelen. Hierbij gebruik ik op verschillende manieren beweging, meditatie en zelfreflectie.

Ik heb een grote liefde voor filosofie, bewustzijnsgroei, dans, muziek en meditatie. Jiddu Krishnamurti,  Arthur Schopenhauer en Elisabeth de Koning zijn van belangrijke invloed geweest op mijn visie.  

Ik heb een studieachtergrond in sociaal-culturele wetenschappen, filosofie en religiestudies (2002-2010). Na mijn studie ben ik opgeleid tot transpersoonlijk coach (2011-2013). Voordat ik als public speaking trainer werkzaam werd (2014) deed ik ervaring op als filosofiedocent en dansdocent (2006-2012).

Mijn visie ‘Pause & observe’

Ik geloof in de kracht van pauzeren. Hier ligt de sleutel naar meer gronding, meer helderheid, meer bewustzijn en betere beslissingen. Wat weer leidt tot betere verbinding met jezelf en je omgeving. Elke sessie, 1 op 1 of met een groep, is een pauze. Een kleine retraite. Om even stil te staan en bewust te voelen en te kijken. Er schuilt wijsheid in ons lichaam en onze intuïtie. En we hebben allemaal toegang tot deze hogere intelligentie, als we ons er voor ontvankelijk maken. ‘Pause & observe’ komt in al mijn werk terug.

Ik geloof dat we in dit leven steeds opnieuw de uitnodiging krijgen om nog meer ons authentieke autonome zelf te leven. En dat het tevoorschijn komen hiervan een geweldig spannend en bevrijdend proces is. In mijn werk wens ik dit transformatieproces aan te moedigen en te ondersteunen. Ik erken de uniciteit van mijn cliënten, collega’s en studenten en het eigen moment en tempo van ieders ontwikkeling. Ik investeer daarom in het scheppen van een veilige ruimte zonder oordeel en met respect voor ieder individu.  

Sun Academy team

Ik ervaar grote vreugde en diepe verbinding met mijn SUN team! Een collectief van 10 vrouwen die net als ik coach en trainer zijn. Samen zijn we het avontuur aangegaan om soft skills te doceren aan Master studenten aan de UvA. En ondertussen groeit en bloeit er nog veel meer tussen ons. Bovenal, vriendschap. Met als bijgerecht fijne samenwerkingen en het delen van inspiratie. Voor meer informatie zie: www.sunacademy.nl