Public Speaking

+ overtuigend en authentiek spreken
+ oefening baart kunst

Wil je jezelf ontwikkelen als spreker? Op een natuurlijke manier, die eigen voelt en toch overtuigend is? Voorbij oppervlakkige tips & trics gaan we de spreker die in jou schuilt tevoorschijn halen. Door veel te oefenen zodat je aan den lijve gaat ervaren dat je die in je hebt. Het is niet zo heel ingewikkeld. Maar je zult wel moeten oefenen! We maken er samen een leuke ontdekkingsreis van.

Groepstraining Public Speaking, één of tweedaags

Voor groepen bied ik de training Public Speaking. Zinvol voor alle teams die veel moeten presenteren of spreken binnen hun werk. Of voor jonge professionals die graag deze vaardigheden willen verbeteren.

Samen stemmen we de training af op de behoeften van de groep. De groep heeft bij voorkeur maximaal 10 deelnemers, zodat iedereen voldoende persoonlijke aandacht krijgt. Public Speaking is namelijk iets heel persoonlijks. Er is geen gouden succesformule die voor iedereen werkt. Ieder heeft zijn of haar eigen hobbels en beren op de weg. Het voordeel van de groepstraining is dat we enorm veel kunnen leren door naar elkaar te kijken en te oefenen met een veilig publiek.

Om ervoor te zorgen dat je publiek met nieuwe vragen, antwoorden, twijfel of verwondering de zaal uitloopt, zijn er een aantal dingen die je als spreker moet weten en doen vóórdat je het podium opstapt. Ik laat met veel plezier zien wat de route is naar een succesvolle speech of presentatie die sporen achterlaat.

Presentatie Coaching, één op één

Presentatie coaching is er voor wie graag individuele begeleiding wenst. We stemmen samen een programma af, bijvoorbeeld in voorbereiding van een presentatie, speech of sollicitatie. Ik kan je helpen bij spreekstress, het winnen en behouden van de aandacht van je publiek en het verwoorden van je boodschap.

info@marjoleinburgerhout.nl

06 52 62 82 55

Opdrachtgevers

De Upstarter

In samenwerking met Het Betere Verhaal:

Vereniging Eigen Huis

SGP

D66

Leap3D

Waterschap Zuiderzeeland

Referenties

‘Marjolein heeft mij een dag begeleid bij het spreken in het openbaar. Ik heb haar ervaren als een open-minded mens met daadwerkelijke interesse in wie ik ben. Ze zoekt naar aanknopingspunten om mij een volgende stap te laten zetten door mij snel te doorgronden.

Haar warmte en tegelijkertijd haar scherpte gaven mij de moed om elke keer weer eigener op het podium te staan en mijn verhaal met meer overtuiging te kunnen vertellen.

Haar interventies zijn zacht en scherp tegelijkertijd, open en to the point. Uitnodigend en begeleidend. Altijd gericht op positiviteit en realiteit. Aansluitend bij wat er is. Als ik toe ben aan de volgende stap, zal ik niet aarzelen om haar hulp opnieuw te vragen.’

Esther de Bruijn, Leap3D

——————————-

‘Of zij nu omringd wordt door gereformeerden die streng in de leer zijn, door artiesten die nog zoeken naar hun vorm of door kantoorklerken die bang zijn om hun comfortzone te verlaten, Marjolein is altijd de rust zelve en met haar vragen, tips en bespiegelingen weet zij iedereen in beweging te krijgen, zowel geestelijk als lichamelijk.’

Bob de Ruiter, Het Betere Verhaal

——————————-

‘Marjolein is een authentieke trainster, die op een heel eigen manier vorm geeft aan haar lessen/trainingen. Ze is er goed in om een veilige sfeer te creëren waardoor mensen zich op hun gemak voelen, en zo ook meer uit de training kunnen halen.

De combinatie van haar kennis van filosofie, dans en zang maakt de training bovendien heel origineel en afwisselend. Hoe zij deze kennis en ervaring inzet maakte het voor mij een bijzondere en leerzame ervaring.

Ik heb er veel aan gehad: ik ben weer een stuk zelfbewuster geworden. Dit heeft mij zowel op persoonlijk, als op werkgebied geholpen en daar ben ik Marjolein dankbaar voor.’

Claartje Engelaar, D66

——————————-

‘Marjolein geeft bij ons speech-workshops. Als trainer raakt ze de groep direct, door haar humor, scherpe observaties en speelse aanwezigheid. Ze werkt ervaringsgericht, en vlecht subtiel lichaamswerk-oefeningen door haar trainingen heen. Dit brengt de groep terug in het hier en nu, en zet hen letterlijk en figuurlijk weer in beweging. Het geeft een extra diepte aan haar werk.’

Mariette Ruggenberg, De Upstarter

Foto door: Cynthia Hasenbos