Public Speaking

Herengracht 503
A personal emotional affair

Bij een voordracht gebeurt er zoveel meer dan de overdracht van een boodschap of informatie. Wanneer je zelf in het publiek zit weet je dat maar al te goed. We luisteren het liefst naar iemand die we aardig vinden, en vertrouwen. Waar we ons door gezien voelen. Waar we aan kunnen relateren. Die ons weet mee te nemen, onze aandacht vangt en vast weet te houden. Spreken in het openbaar is een persoonlijke en emotionele aangelegenheid. Daarom heb ik in al mijn trainingen aandacht voor de menselijke kant van deze vorm van communicatie en ontdekken we hoe deze interactie werkt op de onderbewuste laag. 

SUN Academy Public Speaking Course – open inschrijving 

Al 5 jaar geeft de SUN Academy onder mijn begeleiding deze Public Speaking course aan Masterstudenten van de Faculteit Economie en Bedrijfskunde. Per jaar zien we ongeveer 1000 studenten deelnemen aan dit programma en steeds opnieuw zijn de leercurves spectaculair om te aanschouwen. De training wordt gemiddeld met een 9,0 geëvalueerd door de studenten wat ook veel zegt over het plezier dat zij ervaren bij deze training.

Tijdens onze SUN Academy training hebben we aandacht voor de totaal beleving van het spreken. Je lichaamstaal, je presence, je zenuwen, je spreekstem, je heldere boodschap én je klik met je publiek. Al deze aspecten zijn onderdeel van de sport. Op het moment dat je voor al deze onderdelen gaat zorgen, begint de magie.

Onderdelen die voorbij komen zijn: eerste indruk, non verbale communicatie, angst voor spreken in het openbaar, stemgebruik, ontspanningsoefeningen, oefeningen uit de theatersport om zelfexpressie te vergroten, storytelling, eenvoudige manieren om de connectie met het publiek te versterken, feedback geven en ontvangen, het schrijven en voordragen van een persoonlijke boodschap in een speechvorm. 

In een veilige setting gaan we veel oefenen en ervaren met max. 6 deelnemers. Ongetwijfeld wordt het een leerzame en leuke ervaring met aandacht voor ieders persoonlijke uitdaging en doel. 

Nederlandse editie:

Vrijdag 3 februari
Vrijdag 17 februari
Vrijdag 3 maart
09:30 -12:30 

English edition:
Friday 10 February
Friday 24 February
Friday 10 March
09:30-12:30 

Locatie: Herengracht 503, Amsterdam

Tarieven:

Werkgever betaalt: € 1200 excl. btw

ZZP-er: € 900 excl. btw

Privé: € 600 incl. btw

Mocht geld een issue zijn, neem dan contact met me op om te kijken naar wat er mogelijk is.  

Public Speaking voor teams – 2 daagse op aanvraag

Iedereen kan groeien op het gebied van Public Speaking. Deze skill oefenen met je eigen team is niet alleen ontzettend leerzaam maar werkt ook verbindend. Onvermijdelijk vergroot het de emotionele veiligheid en het gevoel van verbinding in de groep door samen deze training te ervaren. 

De groep heeft bij voorkeur maximaal 8 deelnemers, zodat iedereen voldoende persoonlijke aandacht krijgt. Public Speaking is namelijk iets heel persoonlijks. Er is geen gouden succesformule die voor iedereen werkt. Ieder heeft zijn of haar eigen hobbels en beren op de weg. Het voordeel van de groepstraining is dat we enorm veel kunnen leren door naar elkaar te kijken en te oefenen met een veilig publiek.

Om ervoor te zorgen dat je publiek met nieuwe vragen, antwoorden, twijfel of verwondering de zaal uitloopt, zijn er een aantal dingen die je als spreker moet weten en doen vóórdat je het podium opstapt. Ik laat met veel plezier zien wat de route is naar een succesvolle speech of presentatie die sporen achterlaat.

Presentatie Coaching, één op één

Presentatie coaching is er voor wie graag individuele begeleiding wenst. We stemmen samen een programma af, bijvoorbeeld in voorbereiding van een presentatie, speech of sollicitatie. Ik kan je helpen bij spreekstress, het winnen en behouden van de aandacht van je publiek en het verwoorden van je boodschap.

 

info@marjoleinburgerhout.nl

06 52 62 82 55

 
Opdrachtgevers

Universiteit van Amsterdam

De Upstarter

In samenwerking met Het Betere Verhaal:

Vereniging Eigen Huis

SGP

D66

Leap3D

Waterschap Zuiderzeeland

 
Referenties

‘Marjolein heeft mij een dag begeleid bij het spreken in het openbaar. Ik heb haar ervaren als een open-minded mens met daadwerkelijke interesse in wie ik ben. Ze zoekt naar aanknopingspunten om mij een volgende stap te laten zetten door mij snel te doorgronden.

Haar warmte en tegelijkertijd haar scherpte gaven mij de moed om elke keer weer eigener op het podium te staan en mijn verhaal met meer overtuiging te kunnen vertellen.

Haar interventies zijn zacht en scherp tegelijkertijd, open en to the point. Uitnodigend en begeleidend. Altijd gericht op positiviteit en realiteit. Aansluitend bij wat er is. Als ik toe ben aan de volgende stap, zal ik niet aarzelen om haar hulp opnieuw te vragen.’

 
Esther de Bruijn, Leap3D
 
 
 
 
 

——————————-

‘Of zij nu omringd wordt door gereformeerden die streng in de leer zijn, door artiesten die nog zoeken naar hun vorm of door kantoorklerken die bang zijn om hun comfortzone te verlaten, Marjolein is altijd de rust zelve en met haar vragen, tips en bespiegelingen weet zij iedereen in beweging te krijgen, zowel geestelijk als lichamelijk.’

Bob de Ruiter, Het Betere Verhaal

——————————-

‘Marjolein is een authentieke trainster, die op een heel eigen manier vorm geeft aan haar lessen/trainingen. Ze is er goed in om een veilige sfeer te creëren waardoor mensen zich op hun gemak voelen, en zo ook meer uit de training kunnen halen.

De combinatie van haar kennis van filosofie, dans en zang maakt de training bovendien heel origineel en afwisselend. Hoe zij deze kennis en ervaring inzet maakte het voor mij een bijzondere en leerzame ervaring.

Ik heb er veel aan gehad: ik ben weer een stuk zelfbewuster geworden. Dit heeft mij zowel op persoonlijk, als op werkgebied geholpen en daar ben ik Marjolein dankbaar voor.’

Claartje Engelaar, D66

——————————-

‘Marjolein geeft bij ons speech-workshops. Als trainer raakt ze de groep direct, door haar humor, scherpe observaties en speelse aanwezigheid. Ze werkt ervaringsgericht, en vlecht subtiel lichaamswerk-oefeningen door haar trainingen heen. Dit brengt de groep terug in het hier en nu, en zet hen letterlijk en figuurlijk weer in beweging. Het geeft een extra diepte aan haar werk.’

Mariette Ruggenberg, De Upstarter

Foto door: Cynthia Hasenbos