Public Speaking

Herengracht 503
A personal emotional affair

Bij een voordracht gebeurt er zoveel meer dan de overdracht van een boodschap of informatie. Wanneer je zelf in het publiek zit weet je dat maar al te goed. We luisteren het liefst naar iemand die we aardig vinden, en vertrouwen. Waar we ons door gezien voelen. Waar we aan kunnen relateren. Die ons weet mee te nemen, onze aandacht vangt en vast weet te houden. Spreken in het openbaar is een persoonlijke en emotionele aangelegenheid. Daarom heb ik in al mijn trainingen aandacht voor de menselijke kant van deze vorm van communicatie en ontdekken we hoe deze interactie werkt op de onderbewuste laag. 

SUN Academy Public Speaking Course – open inschrijving 

Al 5 jaar geeft de SUN Academy onder mijn begeleiding deze Public Speaking course aan Masterstudenten van de Faculteit Economie en Bedrijfskunde. Per jaar zien we ongeveer 1000 studenten deelnemen aan dit programma en steeds opnieuw zijn de leercurves spectaculair om te aanschouwen. De training wordt gemiddeld met een 9,0 geëvalueerd door de studenten wat ook veel zegt over het plezier dat zij ervaren bij deze training.

Tijdens onze SUN Academy training hebben we aandacht voor de totaal beleving van het spreken. Je lichaamstaal, je presence, je zenuwen, je spreekstem, je heldere boodschap én je klik met je publiek. Al deze aspecten zijn onderdeel van de sport. Op het moment dat je voor al deze onderdelen gaat zorgen, begint de magie.

Onderdelen die voorbij komen zijn: eerste indruk, non verbale communicatie, angst voor spreken in het openbaar, stemgebruik, ontspanningsoefeningen, oefeningen uit de theatersport om zelfexpressie te vergroten, storytelling, eenvoudige manieren om de connectie met het publiek te versterken, feedback geven en ontvangen, het schrijven en voordragen van een persoonlijke boodschap in een speechvorm. 

In een veilige setting gaan we veel oefenen en ervaren met max. 6 deelnemers. Ongetwijfeld wordt het een leerzame en leuke ervaring met aandacht voor ieders persoonlijke uitdaging en doel. 

Lente editie (NL)                                                         

Vrijdag 14, 21, 28 juni                                                      

10:00-13:00 

Locatie: Herengracht 503, Amsterdam

Zomer editie (NL)

Vrijdag 13, 20, 27 september

10:00-13:00

Locatie: Herengracht 503, Amsterdam

Herfst editie (NL)

Vrijdag 15, 22, 29 november

10:00-13:00

Locatie: Herengracht 503, Amsterdam

Tarief € 600 inclusief BTW 

Indien het tarief een obstakel is voor deelname, neem dan contact op. Dan kijken we samen wat er mogelijk is. 

 

Recensies:

“Ik ging in drie bijeenkomsten van spreekangst naar een eindpresentatie waar ik – tot mijn verbazing – plezier in had. Marjolein is een enorm fijne trainer. Ze is deskundig en duidelijk en sluit goed aan bij individuele leerdoelen, waardoor je echt aan je persoonlijke ‘next level’ kunt werken. Of dat nu ligt bij het schrijven van een goede spreektekst of bij het durven contact maken met je publiek. Marjolein geniet er zichtbaar van om mensen te zien groeien. Ongetwijfeld draagt dat bij aan de goede sfeer, de rust en de veiligheid die ze weet te creëren. Deze training is een hele grote aanrader.”         Linda van Tilburg
 
 
“De Public Speaking training heeft mijn creativiteit doen stromen en me meer in ontspanning gebracht bij het spreken voor een groep. Tijdens de diverse oefeningen kreeg ik niet alleen meer helderheid over de opbouw van mijn verhaal, ook de manier waarop ik dit kon brengen door variaties in mijn lichaamstaal en intonatie te oefenen. Ik raad deze training absoluut aan! Marjolein brengt een afwisselend en creatief programma om spreken in het openbaar in een veilige setting meer eigen te maken.”    Tineke Brinkhorst

“Iedere les was een capsule vol waardevolle informatie/tools van schrijven tot jezelf presenteren die ik op vele manieren direct kan toepassen in m’n werk en leven. Door het meteen toe te passen en te oefenen werd het onmiddellijk eigen. Het doel was je eigen ‘next level’ te bereiken. Wat ik wilde leren was om dicht bij mezelf te blijven tijdens presenteren en authentiek en krachtig een boodschap over te brengen. Ik heb de neiging om voor een groep mezelf wat op te blazen uit onzekerheid, een soort Pop-eye effect. Hier hebben we aan gewerkt en ik heb geleerd om echt vanuit de kern te communiceren. Hoewel ik al ervaring had met spreken, ervaar ik dat ik nu echt snap waar ik mee bezig ben. Voel me een stuk zelfverzekerder en waar ik eerst dacht, wie zit op mij te wachten, voel ik nu dat ik de wereld wat kan meegeven.”       Jasmijn Labadie

Presentatie Coaching, één op één

Presentatie coaching is er voor wie graag individuele begeleiding wenst. We stemmen samen een programma af, bijvoorbeeld in voorbereiding van een presentatie, speech of sollicitatie. Ik kan je helpen bij spreekstress, het winnen en behouden van de aandacht van je publiek en het verwoorden van je boodschap.

info@marjoleinburgerhout.nl

06 52 62 82 55

 
Opdrachtgevers

Universiteit van Amsterdam

De Upstarter

In opdracht van Marianne Koene TCA:

IVO Rechtspraak

In samenwerking met Het Betere Verhaal:

Vereniging Eigen Huis

SGP

D66

Leap3D

Waterschap Zuiderzeeland

 
Referenties

‘Marjolein heeft mij een dag begeleid bij het spreken in het openbaar. Ik heb haar ervaren als een open-minded mens met daadwerkelijke interesse in wie ik ben. Ze zoekt naar aanknopingspunten om mij een volgende stap te laten zetten door mij snel te doorgronden.

Haar warmte en tegelijkertijd haar scherpte gaven mij de moed om elke keer weer eigener op het podium te staan en mijn verhaal met meer overtuiging te kunnen vertellen.

Haar interventies zijn zacht en scherp tegelijkertijd, open en to the point. Uitnodigend en begeleidend. Altijd gericht op positiviteit en realiteit. Aansluitend bij wat er is. Als ik toe ben aan de volgende stap, zal ik niet aarzelen om haar hulp opnieuw te vragen.’

 
Esther de Bruijn, Leap3D

——————————-

‘Marjolein is een authentieke trainster, die op een heel eigen manier vorm geeft aan haar lessen/trainingen. Ze is er goed in om een veilige sfeer te creëren waardoor mensen zich op hun gemak voelen, en zo ook meer uit de training kunnen halen.

De combinatie van haar kennis van filosofie, dans en zang maakt de training bovendien heel origineel en afwisselend. Hoe zij deze kennis en ervaring inzet maakte het voor mij een bijzondere en leerzame ervaring.

Ik heb er veel aan gehad: ik ben weer een stuk zelfbewuster geworden. Dit heeft mij zowel op persoonlijk, als op werkgebied geholpen en daar ben ik Marjolein dankbaar voor.’

Claartje Engelaar, D66

——————————-

‘Marjolein geeft bij ons speech-workshops. Als trainer raakt ze de groep direct, door haar humor, scherpe observaties en speelse aanwezigheid. Ze werkt ervaringsgericht, en vlecht subtiel lichaamswerk-oefeningen door haar trainingen heen. Dit brengt de groep terug in het hier en nu, en zet hen letterlijk en figuurlijk weer in beweging. Het geeft een extra diepte aan haar werk.’

Mariette Ruggenberg, De Upstarter

Foto door: Cynthia Hasenbos