Soft Skills

+ Mindfulness en emotionele intelligentie
+ communicatie van top tot teen en binnenste buiten
+ creativiteit en INTUÏTIE

Soft skills worden ook wel terecht ‘life skills’ genoemd. Het vergroten van je emotionele intelligentie, het aanboren van je creativiteit en het verbeteren van je communicatievaardigheden dient je overal waar je gaat, een leven lang. Studies onderschrijven dat soft skills steeds zwaarder gaan wegen voor werkgevers. Om ons voor te bereiden op de toekomst mogen we terugkeren naar onze natuurlijke vermogens. Tevens leeft het verlangen sterk bij de moderne gejaagde mens om te leren ontspannen, goed voor zichzelf te zorgen, zich verbonden te voelen en authentiek en autonoom te leven.

Alle soft skills trainingen beginnen met de vraag: hoe is de relatie met je zelf? Kun je naar jezelf luisteren? Hoe ga je met jezelf om? Het vergroten van je emotionele bewustzijn door middel van Mindfulness oefeningen is de basis. Dan volgt de vraag: hoe communiceer je met je omgeving? Ben je je bewust van je lichaamstaal? Hoe maak je contact? Hoe lees je de ander?

Afhankelijk van de module kiezen we dan de richting ‘Public Speaking’ met de nadruk op authentiek en overtuigend spreken, ‘Ethiek en zingeving’ waarbij reflecties op normen en waarden centraal staat, of ‘Interpersoonlijke communicatie’ waar de nadruk ligt op lichaamstaal en authentiek relateren.

Bijzondere aandacht gaat uit naar lichaamstaal en intuïtie. Een ondergewaardeerd terrein waar juist een groot deel van onze communicatie werkelijk plaatsvindt. Onbewust geloven we elkaars handgebaren en gezichtsuitdrukking boven de woorden die we spreken. De intelligentie van het onderbewuste is vele malen groter dan ons bewuste denken. In de soft skills training ga je ervaren hoe je kunt werken vanuit en met je lichaam en je onderbewuste. Zowel in je communicatie als in creatieve processen.

Voor wie?

Vaardigheden als meditatie, kritisch denken en oefenen in lichaamsbewustzijn zouden eigenlijk van jongs af aan op alle scholen moeten worden onderwezen. Het vergroten van je veerkracht en reflectievermogen maakt je weerbaarder voor de uitdagingen van het leven.

Bijzonder geschikt voor:

* Burn-out preventie

* Het verbeteren van de team spirit en de groepsdynamiek

* Het aanboren van creativiteit binnen een team

* Teams die willen reflecteren over hun normen & waarden

* Het verbeteren van communicatievaardigheden

* Studentencursus om te oefenen met Mindfulness, empathische en non-verbale communicatie en public speaking.

De trainingen worden op maat afgestemd maar duren idealiter minimaal 8 weken, één dagdeel per week. Als try-out is een workshop bespreekbaar om te proeven aan een aantal oefeningen. Tevens geef ik ook Team Retreats waarbij soft skills worden beoefend buiten in de natuur.

opdrachtgevers

Universiteit van Amsterdam

KNMvD

Voor referenties klik hier.

info@marjoleinburgerhout.nl

06 52 62 82 55 

Foto’s door: Cynthia Hasenbos

info@marjoleinburgerhout.nl

06 52 62 82 55